Industrija

Alarmni sistemi za hišo so primerni za hiše vseh velikosti

Alarmni sistemi za hišo z možnostjo povezave v pametno inštalacijo

Alarmni sistemi za hišo so praktična rešitev, ki zaščiti tako vas in vaše bližnje kot vaše premoženje. Razvoj sodobne tehnologije je omogočil izjemno učinkovito oziroma zanesljivo tehnično varovanje. Hišni alarmni sistemi pa so postali obenem cenovno dostopnejši. Še posebej smiselni so na nevarnejših območjih. Seveda pa jih lahko namestite preprosto zato, ker se zavedate, kako dragocen je občutek varnosti – četudi se zdi verjetnost za vlom morda precej majhna.

Hišni alarmni sistemi kot eden od elementov, ki tvorijo pametni dom

alarmni sistemi za hišo

Alarmni sistemi za hiše so lahko povsem samostojni. Po želji pa jih je mogoče povezati z drugimi pametnimi inštalacijami oziroma z napravami, ki tvorijo t. i. pametni dom. Posledično bo možno zelo preprosto upravljanje različnih sistemov v vašem domu, in sicer kar s pomočjo pametnega telefona oz. aplikacije, ne glede na uro dneva in vašo lokacijo. Posledično boste imeli precej boljši nadzor nad dogajanjem v svojem domu.

Alarmni sistemi za hiše zahtevajo premišljeno načrtovanje

Pri načrtovanju moramo upoštevati velikost objekta in konkretno razporeditev sob. Na podlagi tega se določi optimalno število senzorjev. Tloris objekta pa je obenem podlaga za izbiro najustreznejših mest za namestitev senzorjev, katerih naloga bo zaznavanje gibanja. Vsi senzorji morajo biti seveda povezani s centralno enoto – žično ali brezžično. Naloga senzorjev je namreč sprejemanje in pošiljanje signalov, ki nakazujejo nenavadno aktivnost. Centralna enota nato te signale obdela in po potrebi sproži alarm.

Zelo pomembno je, da je zagotovljeno neodvisno delovanje centrale, torej delovanje, ki ni odvisno od mrežnega napajanja. To običajno dosežemo s pomočjo plinotesnega akumulatorja. Alarmi sistemi za hišo tako delujejo nemoteno tudi v primeru izpada električne energije, kar pomeni, da vlomilci ne bodo mogli izkoristiti priložnosti, ki bi se sicer ponudila med izpadom elektrike.

alarmni sistemi za hiše

Po meri zasnovani alarmni sistemi za hišo

Hišni alarmni sistemi, prilagojeni specifikam objekta in individualnim potrebam strank, so učinkovitejši, kar pomeni, da zagotavljajo višjo stopnjo varnosti. Če boste nalogo zaupali izkušenim strokovnjakom iz podjetja Mobicom, bo poskrbljeno za profesionalno načrtovanje in izvedbo. Pri tem bodo seveda upoštevane tudi vaše finančne zmožnosti. Uporabljena bo oprema preverjenih proizvajalcev, kot so Atsumi, DSC in Optex. Alarmni sistemi za hišo bodo zato svojo nalogo opravljali z odliko.

Poskrbljeno bo tako za optimalno število senzorjev in siren kot za ustrezno število tipkovnic (kodirnikov) in za njihovo pravilno namestitev. Če ima objekt več vhodov, morajo biti namreč kodirniki nameščeni ob vsakem vhodu, pri čemer bo dobil vsak od stanovalcev svoje geslo. Po želji pa bo možna še povezava v pametno inštalacijo.