Industrija

Cene vzmetnic najboljše kakovosti so lahko zelo dostopne

Cene vzmetnic so odvisne od tipa jedra, uporabljenih materialov in dimenzij

Cene vzmetnic so lahko precej visoke. Toda če upoštevate, kako pomemben je dober spanec, hitro ugotovite, kako dragocena je resnično kakovostna vzmetnica. Cena, ki bi jo terjalo spanje na manj kakovostnem jogiju, bi bila namreč bistveno višja od cene najdražje vzmetnice. Cene dobrega zdravja in počutja, h katerima prispeva kvalitetno spanje, ni mogoče ovrednotiti z denarjem. Investicija v kakovostno ležišče se vam bo zato nedvomno obrestovala.

vzmetnice cene

Stroški izdelave vzmetnice: cene odvisne od različnih dejavnikov

Se sprašujete, kateri so tisti dejavniki, ki v največji meri vplivajo na vrednost ležišča? Eden od njih je tip jedra. Izbirati je mogoče med ležišči z lastnim vzmetenjem, žepkastim ali šlarafijskim, in ležišči brez vzmetenja, ki jih je treba kombinirati z letvastim dnom. Poleg tipa jedra in vzmetenja vpliva tudi material, ki se uporabi za nadgradnjo vzmeti. Najkakovostnejši materiali, na primer hladno pihana in spominska pena ter naravni lateks, so praviloma nekoliko dražji. Toda ljudje, ki so preizkusili spanje na tovrstnih ležiščih, skorajda brez izjeme potrjujejo, da so vredna vsakega centa.

Med dejavniki, ki vplivajo na končni znesek, so seveda še dimenzije in število con. Malce višje cene vzmetnic pa lahko pričakujete tudi v primeru, da vas zanimajo predvsem t. i. dvostranske izvedbe, torej jogiji s tršo in mehkejšo stranjo. Obenem upoštevajte, da je ročna izdelava z možnostjo prilagoditev po meri dražja od serijsko izdelanih ležišč.

Najdražja ni nujno tudi najboljša vzmetnica: cena ni edino, kar šteje …

Kvaliteta zagotovo ni poceni, vendar pa to nikakor ne pomeni, da se je smiselno osredotočiti izključno na najdražje vzmetnice. Cene vzmetnic so namreč le del zgodbe, saj je pomembno, da izbrano ležišče ustreza vašim individualnim potrebam. Če na primer zelo težko spite na trdih ležiščih, vam na nadpovprečno trdem jogiju preprosto ne bo udobno, ne glede na to, kako profesionalno je izdelan in kako kakovostni materiali so bili uporabljeni pri izdelavi.

Nasveti prijateljev in znancev so sicer vedno dobrodošli, toda pri tem upoštevajte, da morate odkriti kombinacijo lastnosti, ki najbolj ustreza vam osebno. To velja še posebej za tiste, ki vas pogosto muči nespečnost.

Ugodne cene vzmetnic vrhunske kakovosti

Spalni studio je odlična izbira, če vas zanima resnično vrhunska, vašim individualnim potrebam in težavam prilagojena vzmetnica. Cena je kljub kakovosti zelo dostopna. Izbirali boste lahko med ležišči s šlarafijskim in ležišči z žepkastim vzmetenjem, med različnimi materiali za nadgradnjo vzmeti ter med več možnimi polnili za prevleko. Seveda pa boste imeli obenem veliko svobode pri izbiri dimenzij za svoje novo jogi ležišče.

vzmetnica cena