Industrija

Notranja vrata s steklom izboljšajo prehodnost svetlobe

Notranja vrata s steklom se ponašajo z brezčasnim, a sodobnim videzom

Notranja vrata s steklom so rezultat sodobnih pristopov ter inovativnih tehnologij. Iskanje idej za izboljšanje prehodnosti svetlobe ter optično povečanje prostorov je podjetje Lestur d.o.o. privedlo do zasnove steklenih drsnih vrat (akcijo le teh si oglejte na spletu). Drsna vrata izboljšajo naravno osvetlitev prostora ter omogočajo večji pretok svetlobe. Pomanjkanje naravne svetlobe ne privede le do temnih, pustih prostorov, temveč vpliva tudi na posameznikovo zdravje.

Steklena vrata predstavljajo izvrstno rešitev za naravno osvetlitev ter optično povečanje manjšega bivalnega okolja. Pridobljeno svetlobo pa lahko brez težav izkoristite tudi za zmanjšanje stroškov elektrike.

Imate dodatna vprašanja? Se sprašujete, ali so prava izbira za vaš dom steklena drsna vrata? Akcija steklenih notranjih vrat, ki poteka v podjetju Lestur d.o.o. vam bo prinesla ugodno ceno, za dodatna vprašanja pa se obrnite na strokovnjake zaposlene v podjetju. Ti vam bodo pomagali izbrati ali oblikovati popolna vrata za vaš dom!

steklena drsna vrata akcija

Steklena notranja vrata ustvarjajo svetel, odprt in prijeten ambient

Notranja vrata s steklom imajo številne prednosti, ki jih težko spregledamo. So izjemno vsestranska ter se prečudovito ujemajo s prav vsakim prostorom in slogom notranjega oblikovanja. Elegantno dovršen dizajn optično poveča manjše prostore, jih popestri ter ustvarja prijeten, domač ambient.

Kot vsa vrata v ponudbi podjetja Lestur d.o.o. tudi ta dopuščajo vrsto prilagoditev. Krilo vrat lahko naročniki prejmejo v celoti v steklu, ali pa so stekla za notranja vrata vgrajena v izbrani leseni okvir. Slednji se ponašajo z masivnimi robovi, ki zagotavljajo večjo trdnost, jedro pa sestavlja iverokal. Iverkoal plošče imajo manjšo težo zaradi svoje luknjičaste zasnove, zato se večinoma uporabljajo pri izdelavi lažjega stavbnega pohištva.

Zahvaljujoč edinstveni zgradbi imajo izjemno toplotno in zvočno izolativnost, ki uporabniku zagotavljata optimalno bivanjsko klimo. Zgornji sloj vrat je obložen z iverno ploščo, HDF ali vezno ploščo – izbira je odvisna od modela vrat ali potreb naročnika. Zunanji del se nato obloži s furnirjem, laminatom, aluminijem, tkanino, usnjem ali katerim izmed drugih inovativnih materialov.

Želite, da so vaša notranja vrata unikatna? Izberite barvanje po RAL lestvici, ki omogoča široko izbiro poljubnih barv za poživitev vašega doma. Vrata poleg pestre barvne palete odlikuje še kvalitetno okovje priznanih proizvajalcev.

To omogoča, da ima stekleno krilo podobne lastnosti zaklepanja in tesnjenja kot leseno. Izbira podboja in stekla za notranja vrata je poljubna. V podjetju Lestur d.o.o. boste v katalogu vrat našli še steklena drsna vrata, akcija katerih vam trenutno prinaša izjemno ugodno ceno.

Poživite dom s poslikavo in gravuro stekel za notranja vrata

Stekla za notranja vrata s poslikavami in gravurami so vse bolj priljubljena poživitev bivalnih prostorov v sodobni arhitekturi. Razlog za to je predvsem estetski, saj naravna svetloba prečudovito potuje skozi motive ter obarva dom.

  • Poslikavo stekla

Barviti motivi na vratih obarvajo naravno svetlobo, barve pa čudovito odsevajo po prostoru. Če smo pred še nekaj leti poslikavo stekla opazovali le na poslovnih objektih in cerkvah, danes krasi precej domov.

  • Gravuro stekla

Gravura je eden izmed mnogih načinov, s katerim okrasimo steklo. Na steklu ustvari otipljive motive, ki zagotovijo opaznejša notranja vrata, kar je še posebej pomembno v poslovnih prostorih. Steklo je mogoče zaključiti z različnimi površinskimi obdelavami med drugim jedkanjem, prozornostjo, barvanjem, strukturiranjem, peskanjem in dimljenjem.stekla za notranja vrata

Steklena drsna vrata – Akcija vam prinaša ugodno ceno ter prostran bivalni prostor

Steklena drsna vrata, akcija katerih še poteka, poleg obilice naravne svetlobe nudijo še prostran bivalni prostor. Odlično se obnesejo v manjših stanovanjih z ozkimi hodniki, saj ohranjajo prvotne dimenzije ter jih optično povečajo. Njihova kakovost je odvisna od kakovosti okovja – še posebej vodila, dela, po katerem vrata drsijo. Za dobro, nemoteno delovanje vrat je poglavitno, da je ta oblikovan iz vzdržljivega in trdnega materiala.

Kakovostnejše okovje prav tako omogoča uporabo težjih materialov za polnilo vrat. Drsni sistemi namreč nimajo talnih vodil, zato se vgradijo na strop ali steno. Dolgoleten razvoj, lastno znanje ter leta izkušenj so privedli do edinstvene zasnove steklenih drsnih vrat. Akcija v podjetju Lestur d.o.o. je skupaj z oblikovanjem in ponudbo individualno prilagojena naročniku. Razlog za to so različne želje naročnikov, raznovrstne posebnosti prostorov ter prilagajanje notranjih vrat drugemu stavbnemu pohištvu.

So notranja vrata s steklom res ena izmed najbolj varnih?

Notranja vrata s steklom so predmet številnih varnostnih razprav. Že od nekdaj je znano, da steklo ob najmanjšem udarcu pokne. So res tako varna? Kaj se naredi, če se vrata poškodujejo? Se lahko razbijejo na tisoče majhnih delčkov? Pri izdelavi sodobnih steklenih vrat je uporabljeno kaljeno varnostno steklo. To je posebno steklo, ki nastane tako, da je najprej izpostavljeno intenzivni vročini in nato hitro ohlajeno.

Nenadna ohladitev povzroči, da se na površini stekla oblikuje udarna plast, zaradi katere je steklo vzdržljivejše in do petkrat močnejše. To pomeni, da prenese veliko več teže in udarcev ob običajnega stekla. Od slednjega se razlikuje tudi ob poškodbi. Medtem ko običajno steklo ob razbitju predstavlja nevarnost, se kaljeno steklo razleti v koščke, ki odpravijo nevarnost poškodb. O njihovi vzdržljivosti priča še dejstvo, da se kaljeno steklo uporablja za okna in vhodna vrata hiš, ki so nenehno izpostavljena ekstremnim vremenskim spremembam in okoljskim dejavnikom.